Symptomer og smitte

COVID-19 påvirker forskellige mennesker på forskellige måder. De fleste smittede udvikler milde til moderate symptomer, og de bliver raske uden at have været indlagt på hospitalet.

De mest almindelige symptomer:
Feber
Tør hoste
Træthed
Mindre almindelige symptomer:
Generel ømhed
Ondt i halsen
Diarré
Øjenkatar
Hovedpine
Nedsat smags- eller lugtesans
Hududslæt eller misfarvning af fingre eller tæer
Sådan spredes smitten
Den virus, der forårsager COVID-19, overføres primært via små dråber, der opstår, når en smittet person hoster, nyser eller ånder luft ud. Disse små dråber er for tunge til at blive hængende i luften, så de falder hurtigt ned på gulvet eller andre overflader.
Du kan blive smittet ved at indånde viruspartikler, hvis du er tæt på en person, der har COVID-19, eller hvis du rører ved en overflade, hvor der er viruspartikler, og derefter rører dine øjne, din næse eller din mund.

Covid-19 tests

Der findes to måder at undersøge om man har aktuel infektion med coronavirus.

Quicktests - Antigentests  - find quicktestcenter her.

PCR tests -  Coronaprover.dk

Information om Corona test af borgere - link og vejledning

Corona tests for the public

Antistoftest

Der findes antistoftests for om man har haft coronavirusinfektion - men disse tests kan ikke bestilles via regionen eller almen praksis.

COVID-19 vaccination

Vaccination mod COVID-19 er et vigtigt supplement til de tiltag, der søger at mindske smittespredningen af ny coronavirus i samfundet. I Danmark blev de første borgere vaccineret den 27. december 2020 og målet er, at alle borgere i Danmark er tilbudt vaccination ved udgangen af juni 2021. Tilbuddet er frivilligt og gratis.

Link:  Hvem skal vaccineres

Patientportal - RECEPTFORNYELSE, TIDSBESTILLING OG E-KONSULTATION